Business Golf Dongen Competitie

 

Wie wint dit jaar de fel begeerde Business Golf Dongen Trofee ??

Voor alle leden en gasten van Business Golf Dongen organiseren we dit jaar weer 8 vaste wedstrijden die plaatsvinden op iedere 3e woensdag van de maand (april t/m oktober). Te weten de Business Golf Dongen Competitie. Een 8-tal momenten waarbij we het nuttige met het aangename combineren: Business & Golf.

Het programma voor de maandelijkse competitie ziet er als volgt uit:

 • 00 uur ontvangst koffie met lekkernij en ballen inslaan
 • 30 uur welkomstwoordje en uitleg van de spelvorm
 • 45 uur vertrek naar de holes voor de shotgun wedstrijd
 • 00 uur start van de two ball scramble stableford wedstrijd
 • Vanaf 18.00 uur borrel en netwerken
 • Omstreeks 19.00 uur prijsuitreiking en aanschuiven voor de daghap

De kosten voor deelname aan de Business Golf Dongen Competitie zijn € 25,00 p.p. Inbegrepen zijn ontvangst met lekkernij, ballen om in te slaan, heerlijke daghap en de dagprijzen.

Data van de Business Golf Dongen Competitie voor dit jaar zijn:

 • 18 maart
 • 15 april
 • 13 mei
 • 17 juni
 • 15 juli
 • 19 augustus
 • 16 september (jaarlijkse verwendag)
 • 14 oktober (2de woensdag i.v.m. herfstvakantie)

Extra dit jaar is de Hole-in-one prijs op hole 7!! Iedereen die een hole-in-one slaat maakt kans op de Golfscooter.

Inschrijven voor eerstvolgende Business Golf Competitie wedstrijd kan hieronder:

 

 

 

Spelregels

Aan het einde van het seizoen (oktober) wordt bepaald welk bedrijf de wisseltrofee heeft gewonnen en wiens naam op het bord komt te staan. Het seizoen 2019 bestaat uit 8 wedstrijden waarbij de beste 5 scores van het seizoen bij elkaar worden opgeteld. Het bedrijf met de hoogste totaal score is de winnaar van 2019.

Alleen de scores van de flight waarin de kaarthouder speelt tellen mee voor de totaalscore van dit jaar. Het is mogelijk om als kaarthouder iemand anders aan te wijzen als zijnde “kaarthouder”. Deze flight speelt dan voor de eindoverwinning.

Wat houdt 2 ball sramble stableford in?

Tijdens de Business Golf Dongen Competitie schrijf je jezelf in per 2 personen en word je ingedeeld in een flight van 4 personen. Je speelt 2 aan 2.

De spelvorm is 2-ball scramble stableford. Hetgeen inhoudt dat je telkens met de best (gelegen) bal verder speelt. Iedereen slaat 1 bal van de Tee. Vervolgens beslis je samen welke golfbal het gunstigste ligt voor de volgende slag.
Nadat je bepaald hebt welke golfbal de beste ligging heeft pak je de minst goed gelegen golfbal op, drop je deze binnen 1 stoklengte vanaf de beste gelegen bal en slaat ieder weer zijn of haar bal.

Vervolgens loop je weer naar beide ballen toe om te bepalen welke golfbal beter ligt en herhaalt de procedure zich. De “best ball” geldt uiteraard ook bij het putten.

Bij 2-ball scramble speel je de beste bal. Je kunt dus vrij goed scoren omdat je altijd met de beste bal doorspeelt. Samen met je flight genoot moet je tactisch gaan spelen. De eerste persoon kan ervoor kiezen om wat meer risico te nemen en proberen de bal dichter bij de vlag neer te leggen.

Met het risico dat de bal in de bunker, het bos of erger in de vijver belandt. In het laatste geval moet de 2e persoon de bal op save spelen.

Van iedere speler en of speelster moet minimaal 4 maal de afslag gekozen worden.

 

Wat houdt Scramble en stableford in?

Scramble wil zeggen dat alle teams vanaf een, door de wedstrijdcommissie bepaalde, hole starten.
Dit kan bijvoorbeeld hole 6 zijn. Vervolgens speel je hole 7, daarna hole 8 etc.

Bij inschrijving geeft iedereen zijn of haar handicap op, zodat er stableford gespeeld kan worden. De gezamenlijk handicap wordt berekend door 2/3 van de gemiddelde handicap te nemen.

Bij een gelijke stand word eerst gekeken naar de stableford score van de holes 4 t/m 9 en daarna naar de holes 7 t/m 9. Wanneer de score nog steeds gelijk is zal de flight met de laagste handicap winnen.

 

Hole-in-one prijs 2019

Voor het eerst is er dit jaar een hole-in-one prijs te winnen. Iedereen die gedurende het seizoen op hole 7 een hol-in-one slaat maakt kans op de Golfscooter.

Ben jij de enige die een hole-in-one op hole 7 slaat? Dan ben jij de winnaar en ontvang je de Golfscooter.

Zijn er meerdere deelnemers die een hole-in-one hebben geslagen, dan wordt op het einde van het seizoen een shoot-out gespeeld.